Tapahtumat

Tällä sivulla on tiedotteita ja uutisia ajankohtaisista tapahtumista ja toiminnasta niin yhdistyksessä kuin Selkämerelläkin.

 

RAUMANMEREN VÄKEÄ päästetään nyt kunnolla hommiin, kun ELY-keskus myönsi hankkeelle EU-tuen. Hanke on osa Selkämeren kansallispuiston ystävien Rauma-ryhmän toimintasuunnitelmaa. Kokonaiskustannus pysyi 30000 eurossa. Hyvä näin.

Lisätietoja projektipäällikkö Juhani Korpiselta 050 438 8490.

 

Näyttökuva 2016 11 21 kello 15.12.40

 

 

 

LÄHDE MERENSUOJELUN VESIBUSSIRETKELLE RAUMALLE! 

Erityisaiheina luonnonkalakannat ja kalastus

Retki toteutetaan maanantaina 26.9. klo 10-15. Lähtö- ja paluupaikkana on Poroholma, Poroholmantie 8, Rauma. 

Ohjelmassa asiantuntijainfoa Rauman edustan merentilasta, uutisaiheista, vesinäytteiden ottoa, videon pätkiä sekä keskustelua. Retkeilijät huolehtivat omasta eväsruokailustaan. 

Merimatka sään mukaan. Tavoitteena hyvällä kelillä on Kylmäpihlaja ja sen majakkatorni.

Liikumme West Coast Sea Servicen M/V Linnea -aluksella. (Tiedäthän, että tilausliikenteen lisäksi Kylmäpihlajaan ja Kuuskajaskariin on kesäisin säännöllinen vesibussiliikenne. Kylmäpihlajan majakan majoitus-, ravintola- ja muut matkailupalvelut ovat avoinna taas ensi kesäkuun alkupuolella.) 

Mukaan maksuttomalle retkelle mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. viimeistään 22.9.2016. Ilmoittautuneille vastataan, löytyikö Sinulle vielä tilaa. 

Merensuojeluretki on kokeilu, josta keräämme kehittämisajatuksia ja muuta palautetta. Ehkäpä retki järjestetään tulevinakin vuosina. Voit jo nyt ilmoittautuessasi ehdottaa tälle merensuojeluretkelle uutta napakkaa nimeä. Kirjoita se ilmoittautumisesi sähköpostiviestiin. 

Tervetuloa 

Selkämeren kansallispuiston ystäväyhdistys ry 

RAUMANMEREN VÄKEÄ -projekti

 

Seliskerin retkisataman laiturien kunnostussuunnitelma 2015 täällä.

Lehdistötiedote 25.9.2015 Selkämeren kansallispuiston retkeilysaari Seliskerin laiturien kunnostushankkeesta täällä.

Satakuntaliiton Verkkolehti Satanen; tiedote hankkeesta 9.10.2015 täällä.

 

 

Selkämeren Ystävät kutsui 20.5.2016 koolle yhteistoimintaneuvottelut osana Selkämeren kansallispuiston kehittämishankkeiden valmistelua. Aiemmin vastaavat hyviin tuloksiin johtaneet neuvottelut on käyty Merikarvialla, Porissa ja Raumalla. Myönteisessä hengessä käytyihin neuvotteluihin osallistui kuntien johtavia virkamiehiä ja päättäjiä sekä Metsähallituksen luontopalvelujen edustaja. Neuvottelujen muistio löytyy täältä.

Yleisötilaisuus Uudessakaupungissa torstaina 11.6.2015 klo 18 Pakkahuoneen vierasvenesataman Vason myllyn tiloissa.

 
Tilaisuuden avasi ja järjestävän Selkämeren kansallispuiston ystävät ry:n varapuheenjohtaja Ilmo Suikkanen. 
 
Kansallispuistoon kuuluvan Liesluodon alueen esittely. Liesluodon käytön suunnittelutilanteesta sekä siihen liittyen alueella tarvittavista palvelurakenteista kertoivat Kaj-Ove Pettersson Metsähallituksesta sekä aluetta aikoinaan virkamiehenä Natura-kohteeksi hankkimassa ollut Osmo Kivivuori. 
 
Riistakameraseurannan hyödyntämismahdollisuuksia Liesluodossa pohdiskeli Hannu Rantala Raumalta. Hän ylläpitää todennäköisesti Suomen laajinta ja järjestelmällisintä yksityistä riistakameraverkostoa Pyhärannan metsissä yli kahdellakymmenellä riistakameralla. Hannun kamerat on viritetty erityisesti ilveksiä varten.
 
Kommenttipuheenvuorot kuultiin Uudenkaupungin Ympäristöyhdistykseltä ja Turun Lintutieteelliseltä yhdistykseltä.
 
Aiheeseen liittyen Uudenkaupungin kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellen esitteli tilaisuudessa Liesluodon ohi kulkevaa Velhoveden retkeilykierrosta.
 
Väliajalla osallistujat tutustuivat Vasossa olevaan Uudenkaupungin Merihistoriallisen yhdistyksen merimaalari TH Nordlingin mereen ja laivoihin liittyvään taidenäyttelyyn sekä tiloissa olevaan Purjelaiva Varman suurikokoiseen pienoismalliin jan kokoelmaan vanhoja venemoottoreita.
 
Tilaisuuteen osallistui noin 20 Liesluodon kehittämisestä kiinnostunutta. 
 

 

©Selkämeren kansallispuiston ystävät ry | info@selkamerenystavat.fi