Selkämeren kansallispuiston ystävät ry rakentaa kumppanuutta Selkämeren luonnosta ja kulttuurista kiinnostuneiden yhteisöjen ja tavallisten  kansalaisten välille. Yhdistyksellä on hyvät suhteet kansallispuistoa hoitavaan Metsähallitukseen. Ystävien joukkoon kannattaa liittyä. Saat ensikäden tietoa kansallispuiston kehityksestä. Samalla pääset vaikuttamaan Selkämeren tulevaisuuteen.

 

Tapahtumat

PaivarantaIhqu

Selkämeripankki

LokkiOnKivella

Verkosto

yhdistys

Hankkeet

TyrniSeventiesPiina

Yhdistys

Huldaaaa4

Kansallispuisto

KansallispuistoLogo3

Selkämeren Ystävät tekee EU/LEADER hanketta "Merikarhun Kierros". Hankkeen kohdealueena on Kokemäenjoen    varren alueet Sastamalasta Selkämerelle. Hanke päättyy vuoden 2021 lopussa. Hanketta tukevat Satakunnan ELY-keskus ja Karhuseudun ja Joutsenten Reitin LEADER yhdistykset. Hankkeen reittiopasvihkot ja karttapalvelu julkaistaan tulevana keväänä ilmaispalveluna kotimaan luonto- ja kulttuurimatkailijoiden käyttöön. Lisätietoa hankkeesta löydät täältä.

Selkämeren Ystävät suunnitteli ja valmisti vuonna 2019 sisällön ja opasteiden aineiston Kustavin luonto- ja kulttuuripolulle sekä Kustavin koulun lähiluontopolulle.

  • Kustavin luonto- ja kulttuuripolun opasvihko löytyy  täältä.
  • Kustavin luonto- ja kulttuuripolun Google Map -kartta löytyy täältä.
  • Kivimaan koulun lähiluontopolun opasvihko löytyy täältä.
  • Kivimaan koulun lähiluontopolun Google Map -kartta löytyy täältä.
  • Kustavin luonto- ja kulttuuripolun esittelyvideo löytyy täältä.

 

Kansallispuistojen Ystäväyhdistysten vuositapaaminen Yyterissä 1.-2.6.2019. Lue raportti tapaamisesta täältä.

UPM valmistelee ranta-asemakaavaa Yyterin Santojen eteläosaan. Lue Selkämeren Ystävien muistutus tuosta ongelmaisesta hankkeesta täältä.

Rauman kaupunki palkitsi itsenäisyyspäivän juhlassa vuoden 2018 kulttuuri- ja liikunnan edistämispalkinnolla Selkämeren Ystävien Rauman toimintaryhmän (palkintokirja täällä). Selkämeren kansallispuiston ystävät ry:n Raumanmeren väkeä LEADER-hankkeen jälkeen Ystävien raumalainen toimijaryhmä jatkaa toimintaansa Selkämeren kansallispuiston ja Raumanmeren hyväksi. Katso palkinnosta tarkemmin täältä.

FORTUM Oyj suunnittelee ongelmajätetuhkan pesulaitosta Porin Mäntyluotoon. Lupahakemus on vireillä. Lue Selkämeren Ystävien kannanotto asiaan täältä.

 

©Selkämeren kansallispuiston ystävät ry | info@selkamerenystavat.fi